Blog Nedir?

 

blog-1200x450

Blog, doğruca eskiye doğru ve yazı ve yorumların yayınlandığı, web tabanlı bir yayını belirtir. Çoğunlukla ona gönderinin sonunda yazarın adı ve gönderi zamanı belirtilir. Yayıncının seçimine göre okuyuculara yazıları yorumlayabilir yapabilirsiniz. Yorumlar, blog kültürünün çok önemli bir dinamiğidir; Bu sayede yazar ve okuyucular arasında iletişim sağlanır. Bunun dışında, geri izleme (trackback) mekanizmasıyla, belirli bir yazı hakkında yazılan diğer yazıların belirlenebilmesi de restrictedtündür.

Ilk bloglar elle yazılmış güncellenirken, bugünkü işler için özel yazılmış yazılımlar kullanmaktadır. Bu yazılımlardan bazıları bir blog servisi sağlayıcı sitenin alt alanlarını da yaratılabilen, bazıları kendi sunucusuna kurup çalıştırmak gereken wordpress , joomla , Drupal gibi yazılımıdır .

 

 

Neden Blog?

İnsanlar için site açmak için çok blog açmaya daha doğrusu blog ile uğraşmaya iten birçok sebep vardır. Özellikle kişisel sayfalar toplu blog hizmeti veren bloglar portallar hizmet alanlarının sayısı herte yadsınamayacak kadardır. Bunun için hiç şüphesiz en önemli sebeplerinden biri bir site açmak için verilmesi gereken domain ve hosting gibi ücretlere kurtulmak için gösterilebilir. Tabii Kolayca kullanılabilirlik ve tümüyle teknik bilgi bilmeden güncelleme yapma içerik yönetim sistemleri sadece ücretsiz üyeliğe eklendiği düşünüldüğünde gösterilen ilginin hiçte sebepsiz olduğu söylenemez. Yine bu sistemlerin birleşimi bir görünüş değil kullanıcıların zevkine göre sundukları farklı şablonlardaki sayfa yapıları blog kullanımına gösterilen ilgiyi kat ve kat arttırmaktadır. Peki, sadece onların verdiği şablonlar mı hayır! Kendi yapmış olduğunuz, Bir sürü sayfa tasarımlarından ve alternatif çözümlerden ve resimlerden ortalıkta kolaylıkla dolaşmaya ve gösterilen ilip yapmasına sebep olmaktadır. Son olarak bunlara karşılıklı blog linkleri de eklendiğinde hiç kullanmamak kişilerin de başkalarından görüp bloguyla havuzuna dalma isteklerini arttırdığı bir gerçektir.
Blog Kullanırken 1. Amacınızı hazırlamak: 2. Okuyucularınızı tanıyın: 3. Gerçekçi olun: 4. Sitenizi sıklıkla istiyor güncelley: 5. Blogunuzu halka tanıtın: 6. Kaynaklarınıza link verin: 7. Diğer bloglara link verin. 8. Sevdiğiniz konular hakkında yazmaya çalışın: 9. Sabırlı olun: Bir sürü sayfa tasarımlarından ve alternatif çözümlerden ve resimlerden ortalıkta kolaylıkla dolaşmaya ve gösterilen ilip yapmasına sebep olmaktadır. Son olarak bunlara karşılıklı blog linkleri de eklendiğinde hiç kullanmamak kişilerin de başkalarından görüp bloguyla havuzuna dalma isteklerini arttırdığı bir gerçektir.


Leave a comment